Monday 25 September 2017

Vegaaninen omenapiirakka - Vegan Applepie


Nyt on todellinen omenakausi päällä ja mekin pääsimme hyödyntämään siitä, kun poikaystäväni sai kassillisen omenoita ja pyysi minua leipomaan piirakan niistä. Tein piirakan tutun ja luotettavan reseptini mukaan, jonka mukaan olen tehnyt piirakoita viimeisen kymmenen vuoden ajan. Ajan saatossa siitä on sattuneesta syystä muodostunut vegaaninen versio ja se uppoaa aivan yhtä hyvin kuin ennen muutosta. Ei siis sisällä mitään eläinperäistä ja omenat ovat suomalaisia. Nautitaan!

It's the apple season and it's going strong! We also got to be apart of it because my bf got a bag of apples today and asked me to make a pie out of them. I made the pie with my most well-taken recipe which has over time gotten vegan as it happens and it's still the most favourite thing in our family. Doesn't contain anything animal derived and the apples are Finnish. Let's enjoy!


Resepti:

3 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
150 g margariinia
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1½ dl kauramaitoa
Omenoita täyttämään vuoka n. 3 isoa tai 6 pientä
kanelia ja kookos/ruokosokeria päälle

1. Voitele vuoka ja pane uuni lämpenemään 225 asteeseen.
2. Nypi kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja margariini murumaiseksi. Ota noin 1½ dl muruseosta talteen päällistä varten.
3. Sekoita jääneeseen seokseen vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lopuksi kauramaito hyvin sekoittaen.
4. Kaada taikina vuokaan ja levitä se tasaisesti.
5. Kuori omenat ja leikkaa niistä sopivan kokoisia lohkoja. Lado ne miten haluat piirakkaan, itse laitan usein sädeittäin.
6. Ripottele päälle kanelia ja sokeria oman maun mukaan.
7. Paista uunissa n. 25 minuuttia.

***

Recipe:

3 dl wheatflour
1½ dl sugar
150 g margarine
1 tsp vanillasugar
1 tsp baking soda
1½ dl oatmilk
Apples to fill the pan 3 big or 6 small ones
Cinnamon and coconut or canesugar to drizzle on

1. Oil the pan with margarine and put the oven to heat up to 225 degrees celcius
2. Pick the flour, sugar and margarine into a crumbly texture. Take around 1½ dl to put on the top.
3. Mix with the mixture left vanilla, baking soda and then oatmilk mixing it to smooth consistency.
4. Pour the mixture into the pan and smooth it down evenly.
5. Peel the apples and cut them into what you feel like and set them on the pan however you want.
6. Drizzle on some cinnamon and sugar to your liking (with me A LOT!).
7. Bake in the oven for around 25 minutes.

No comments:

Post a Comment