Sunday, 6 August 2017

Ihonhoitorutiini - Skincare routine

Ajattelin tehdä ihonhoitopostauksen tämän sateisen laiskottelulle pyhitetyn sunnuntain päätteeksi. Kuten monilla myös minulla on ollut ja on iho-ongelmia, kuten hormonaalista aknea ja kosteusköyhä sekaiho, joka kuivuu ja rasvoittuu omaan tahtiinsa. Nyt olen kuitenkin löytänyt suurin piirtein sellaisen ihonhoitorutiinin, joka pitää ihoni siedettävänä muutamia epäpuhtauksia lukuunottamatta ja olen siihen aika tyytyväinen.

I thought I could make a skincare post on this rainy Sunday to finish the day off spent lazying around. As many others I have had and still do have skin issues, in example hormonal acne and alot of moisture needing combination skin, which dries up and gets oily on it's own accord. But now I have found somewhat working skincare routine so that my skin looks alright despite having some pimples now and then and I am rather happy with it.

 Löysin tänä keväänä keskustelupalstalta kehutun Lactolinen pesunesteen ja päädyin sitä kokeilemaan ja nyt olen toisessa pullossani; tämä on tullut jäädäkseen. Iho ei jää nahkeaksi, mutta tuntuu sileältä ja puhtaalta, kun puhdistusaine on vaahdotettu ja pyöritelty iholla ja tämän jälkeen huuhdeltu lämpimällä vedellä. Pesen kasvoni tällä aamuin illoin (+ iltaisin käytän välillä LV:n misellivettä jos huomaan, että meikkiä on jäänyt hiusrajaan tai silmiin). Tuote on myös cruelty free, joten siitä plussaa.

This spring I read on some forum how they were praising a supermarket sold product Lactoline and I ended up trying it out and now I'm on my second bottle; this one's here to stay! It doesn't overly wash your skin making it feel almost really dry and tacky but rather than that leaves it feeling smooth and clean. I use this morning and evening (sometimes I use LV Micellar water to catch the last spots of make up on the hairline and eyes). And the product is Cruelty Free which is a huge plus.


 Pesun jälkeen laitan iholleni Derman Aftersun geeliä, joka on 99% aloe veraa. Käytän sitä niinkuin seerumin tilalla ja olen huomannut, että se toimii itselläni paremmin. Seuraavaksi kokeilen, jotain luonnonmukaista geeliä todennäköisimmin (mitään suosituksia?). Joskus, kun ihoni ei tunnu erityisen kuivalta käytän pelkästään tätä geeliä meikin alla ja siinä se toimii mainiosti ja pitää ihon mattaisena.

Kosteusvoiteena käytän tällä hetkellä Himalaya Herbalsin Nourishing Skin Cream, Aloe Vera and Winter Cherry. Olin kuullut tästä hyviä arvioita ja löysin sitä tuplapakkauksen Saiturin pörssistä pilkkahintaan niin päädyin sitä kokeilemaan. Kosteuttaa hyvin ja jättää ihon pehmeäksi imeydyttyään, mutta siinä kestää reilukin hetki, mutta iltaisin se ei haittaa mitään.

After cleaning my face I put on Derma Aftersun Gel which is 99% aloe vera. I use it instead of a proper serum and I have noticed it has worked better on me. After I've finished this tube I'll try some organic aloe vera gel (any recommendations?). Sometimes I use it on it's own under make up, especially when it's really hot and humid so that it stays nice and matt but not too dry.

At the moment I use as a moisturizer Himalaya Herbals Nourishing Skin Cream, Aloe Vera and Winter Cherry. I had heard good reviews on this one and when I found this real cheap at a cheapskate store I decided to try it. It moisturizes really well and leaves the skin extremely soft after it sinks in. But on a note it might take a while, but when it's evening it doesn't really bother me.

 Kasvonaamiot joihin olen erityisesti tykästynyt viimeisen puolen vuoden aikana ovat Earth Kiss Miracle Clay Facial Hydrate Bamboo Sheet Mask ja Organic Shopin Apricot&Mango Face Peeling ja Madagascan Aloe Face Gel-Mask.

Sheet maskit ovat uusin villitys Aasiasta ja olen ollut kiinnostunut niitä kokeilemaan, Earth Kissin ollessa vielä luonnonmukainen niin pisteitä ropisee lisää. Tuote myös itsessään toimii, ihosta tulee puhtaan tuntuinen, kimmoinen ja kuulas, hinta kuitenkin pitää tämän harvinaisena herkkuna sillä se on Sokoksella suhteellisen suolainen 2,90e.

Organic Shopin tuotteista, ei voi muuta sanoa, että ne antavat enemmän kuin hintansa arvosta. Aprikoosi- ja mangokuorinta kuorii ihoa todennäköisesti kemiallisesti, sillä siinä ei ole pieniä rakeita kuorimassa vaan massa on sileää ja levittyy hyvin. Ihota tulee kuorinnan jälkeen ihanan pehmeä ja, joka kerta kun käytän sitä ihmettelen miksi en käytä sitä useammin. Aloe vera maski taas kosteuttaa ja käytän sitä usein juurikin edellämainitun kuorinnan jälkeen tai sitten saunan jälkeen ja pidän sitä kasvoillani, kunnes se on melkein imeytynyt kokonaan ihoon ennen kuin pesen sen pois.

Facial masks I've gotten really fond of lately have been Earth Kiss Miracle Clay Facial Hydrate Bamboo Sheet Mask as well as Organic Shop Apricot&Mango Face Peeling and Madagascan Aloe Face Gel-Mask.

Sheet masks are the new hit in skincare landing here from Asia and I've been really interested to try them out and as Earth Kiss is 100% natural it makes it even more intriguing. The product itself works like a charm, it makes the skin feel clean bouncy and clear. But the price keeps this as a rare pleasure since 2,90e for one mask is a bit too pricey for me on a regular but a nice on an occasion.

What can you say about Organic Shops products other than that they offer you way more than what they cost. The Apricot and Mango peeling mask is I assume a chemically peeling mask since it doesn't have any grainy bits in it and is smooth and very easily applied. It makes your skin soft as a feather and each time I use it I wonder how I don't use it more often. The Aloe Vera mask is really hydrating and I usually use it after the Apricot and Mango peeling mask or after sauna and I keep it on my face for as long as it's almost completely absorbed into the skin before I wash it off.

Viimeiseksi otin kainaloiden ihon (olen todella laiska rasvaamaan ja kuorimaan kropan ihoa shame on me!). Olen käyttänyt tätä Urtekramin Roll-on Deo Crystal Aloe Vera kristallideodoranttia siitä asti, kun se on tullut Suomen markkinoille. Enkä ole vaihtamassa muuhun, sillä se pitää minun kainaloni hajuttomina ja ne eivät hikeenny yhtä paljon kuin deottomina päivinä. Plussaa vegaanisuudesta Urtekramille!

Last but not least I shall take the armpit skin (no other skincare products because I'm very lazy when it comes to peeling and moisturizing the skin anywhere other than around my face, shame on me! I'll work on it I promise.). I've used this Urtekram Roll-on Deo Crystal Aloe Vera crystal deodorant since it was launched here in Finland. And I'm not changing it nowhere in the future; it keeps my pits fresh and clean all day. And it's Vegan so what's not not like!

No comments:

Post a Comment